Denkvoer

Egypte. Een land met een unieke combinatie van cultuur, geschiedenis en natuur. Van de mystieke piramides tot de indrukwekkende rotsformaties van de woestijn: Egypte zal je versteld laten staan.

Caïro en omgeving

De hoofdstad van Egypte, Caïro, is zowel het begin- als het eindpunt van je Karakterweekend. Het is de grootste stad van Afrika en groeit nog steeds. Caïro ademt de oudheid. De piramides, die zichtbaar zijn vanaf de rand van de stad, torenen boven alles uit. Overal om je heen zie je mooie oude monumenten, historische kerken en indrukwekkende moskeeën. Caïro prikkelt al je zintuigen met levendige markten, geuren van kruiden en het bruisende geluid van een stad die nooit slaapt.Zodra je de buitenwijken van Caïro verlaat, maakt de hectiek van de stad al snel plaats voor een lange weg. Een weg naar het eind van de wereld, lijkt het wel. Want aan weerszijden van de weg is niets dan vlakte en zand. Bijzonder om te zien, zo’n duidelijke overgang van stad naar zandvlakte. Van de overweldigende prikkeling van je zintuigen, naar een leegte zover je oog kan zien en een oorverdovende stilte. Dit is het begin van de woestijn.

De Woestijn

Ooit was de Westelijke Woestijn van Egypte een oerzee. Het water is nu echter verdwenen en wat rest is een zandvlakte met bizarre rotsformaties in betoverende kleuren. De woestijn is een unieke bestemming voor avontuurlijke reizigers in Egypte. Hier kan je genieten van wat de woestijn kenmerkt: de uitgestrekte leegte, het zand, de stenen en de kleuren, overweldigende stilte en een uitgestrekte sterrenhemel. Tijdens de wintermaanden ligt de temperatuur overdag rond de 20 graden – heerlijk weer voor een hike door dit surrealistische landschap. Neem wel een warme slaapzak mee, want ’s nachts kan het behoorlijk afkoelen.

Bijbelse connecties

Naast de onvergetelijke indruk die de mooie landschappen en de Afrikaanse cultuur op je maken, heeft Egypte ook een bijzondere connectie met de Bijbel. Denk aan de verhalen van Jozef, die in Caïro woonde, of Mozes die eeuwen later dezelfde grond betrad en tussen dezelfde piramides heeft gewandeld die jij nu kan bewonderen. Maar ook Jezus vluchtte met zijn ouders naar Egypte na Zijn geboorte. Dat geeft nog eens een extra dimensie aan de historische betekenis van dit land, of niet dan?! Dit Karakterweekend XL Egypte biedt dus niet alleen een fascinerende en unieke combinatie van oudheid, cultuur en avontuur, maar ook een geestelijke ervaring die je nog lang bij zal blijven!

KW_Schot12__77_van_433__400x400.jpg
Geschreven door
Erwin Vis

Denkvoer

Eén natte slaapzak teveel

Lees volgende Story
52254357112_86a4ab5790_k.jpg